logo sociaal atelier

FAQ

Meer vragen? stuur ons een

Ben ik verzekerd in het atelier?

Als je lid bent, ben je verzekerd. Voordat je lid word moet je bij ons een veiligheidsworkshop hebben gevolgd of kunnen aantonen dat je ervaring hebt met hout- en/of metaalbewerkingsmachines.

Is er begeleiding na de workshop?

Nadat je bij ons een veiligheids-workshop hebt gevolgd, ben je nog geen volledige hout- of metaalbewerker. Er is altijd een atelierverantwoordelijke aanwezig om al je vragen te beantwoorden en je te helpen met je projecten.

Met wat voor projecten kan ik terecht in het atelier?

Wij zijn van mening dat projecten van alle aard bespreekbaar zijn, twijfel je toch of het bij ons kan uitgewerkt worden? Kom eens langs of neem contact op en we bekijken de mogelijkheden!

Zijn er leeftijdsbeperkingen?

Alle leeftijden zijn welkom in het atelier, ben je jonger dan 18 jaar? Dan is een volwassenen begeleiding wel verplicht!

Moet ik telkens mijn project mee naar huis nemen?

Je kan je materiaal of projecten tijdelijk stockeren in het atelier wanneer je eraan bezig bent. Zodra je klaar bent, neem je je materiaal terug mee. Het atelier gebruiken als permanente opslagplaats, is niet de bedoeling.

Moet ik op voorhand reserveren?

Op voorhand reserveren is aan te raden maar niet verplicht, reserveren kan per sms/mail/Whatsapp. Er kunnen maximaal 5 pers. tegelijk aan het werk in het atelier. Als je niet hebt gereserveerd, ben je niet zeker van je plaats.

Hoe wordt ik lid?

Kom langs in het atelier en schrijf je in! Het lidmaatschap kost 25 euro per jaar. Je jaarlijks lidmaatschap gaat van start vanaf het inschrijvingsmoment.

Wat zijn de kosten?

Lidmaatschap bedraagt 25 euro per jaar en één werkbeurt kost 15 euro. De Veiligheidsworkshop kost 75 euro (prijs is inclusief lidmaatschap voor één jaar en 1 gratis werkbeurt).

Mag ik eigen gereedschap gebruiken in het atelier? Moet ik zelf materiaal voorzien?

Eigen gereedschap meenemen mag, maar is dan niet verzekerd. De nodige machines en gereedschap voor basis hout- , metaalbewerking en elektronica zijn aanwezig in het atelier. We hebben heel wat gerecupereerd hout en metaal liggen in het atelier. Als je iets specifiek zoekt, kom je best eens op voorhand kijken voordat je het nieuw, in de winkel gaat aankopen. Gebruiksgoederen zoals vijzen, lijm, vernis, olie... voorzie je best zelf.

Mail ons